1963 Fender Stratocaster

Høsten 2023 kunne Fender-entusiast og Beatniks-gitarist, Per Fredrik Kjølner, berette på Facebook at han hadde blitt kontaktet av bassist Harald Aakvik med spørsmål om å bistå ved salget av hans 1963 Fender Stratocaster, som han hadde hatt i sitt eie helt siden 1967.


Det var nokså tilfeldig at bassisten den gang kjøpte en Stratocaster. Det var broren hans som fortalte om en drosjesjåfør i byen som hadde seilt på sjøen og tatt med seg en "plankegitar" hjem som var kjøpt i selveste Amerika. Denne kunne Harald få overta, og selv om han var bassist fulgte han brorens tips og kjøpte seg plankegitar til hele 850 kroner.


Nå kunne han tenke seg å selge gitaren og kontaktet Per Fredrik for bistand. Han igjen koblet Øivin Fjeld på, og sammen skulle de sørge for at gitaren med serienummer L07893 fremstod i all sin originale prakt. Både Per Fredrik og Øivin hevder at dette er den beste Stratocasteren de hadde prøvd fra denne perioden. Og det sier ikke så lite; de mener at det kan være store variasjoner i kvaliteten på Strat’er fra denne perioden.


Øivin innhentet et tilbud fra sin svenske forbindelse og like før nyttår 2023 ble gitaren solgt til Oscar Guitars i Stockholm for 200.000 SEK. Svensken ble henrykt over gitarens tilstand, og har per januar 2024 annonsert gitaren til salgs for 315.000 SEK..

Per Fredrik Kjølner mener dette er et strålende eksemplar av en 1963-modell Fender Stratocaster.


Begg foto: Per Fredrik Kjølner